De lava tubes
Door: marceldownunder
Blijf op de hoogte en volg marcel
17 Oktober 2010 | Australië, Sydney
Undara
Van de regenwouden naar de echte Outback. Raveshoe is het laatste dorpje van enige betekenis op de meer dan 3000 kilometer lange Kennedy Highway.
Zo’n beetje om het half uur kom je een andere auto tegen en heel af en toe een Roadtrain.
Roadtrains bestaan uit een trekker met oplegger en daarachter nog 2 aanhangwagens. Ze zijn 50 meter lang en kunnen meer dan 100 ton wegen. En ze rijden niet bepaald zachtjes.
Het landschap is veranderd in Savanne met af en toe een krater in het landschap.
Walibie’s, Walaroos en Kangaroos in alle soorten en maten huppelen vrolijk en zelfs een beetje nieuwschierig door het landschap.
We zijn op weg naar Undara national park. Ergens midden in de Savanne zijn enorme grotten ontstaan doordat gloeiend en vloeibaar lava uit een vulkaan 20 kilometer verderop een ondergrondse rivier hebben gecreëerd en vervolgens lege gangen in het gebergte hebben achtergelaten. Met een gids zijn we het gebied ingegaan.
Aangezien er behalve een verlaten camping niets was om te overnachten besloten we om terug te rijden naar Ravenshoe. Het was al een beetje laat en met een lange saaie rechte weg terug besloot ik maar iets harder te rijden. Op de hele weg maar 2 auto’s tegengekomen waarvan 1 een politiewagen bleek te zijn. Alle tijdwinst was weer verspeeld en 200 dollar armer kwamen we nog net op tijd aan om iets te kunnen eten en een hotel te vinden. Om half negen s-avonds gaat zo ongeveer alles hier dicht.
23 Oktober 2010 - 13:13
Ma En Pa:
het zijn prachtige foto"s marcel wat moet jij wel veel indrukken opdoen om het in het echt allemaal te zien en te beleven geweldig groetjes.