mission beach en tully gorge - Reisverslag uit Tully, Australië van marcel tol - WaarBenJij.nu mission beach en tully gorge - Reisverslag uit Tully, Australië van marcel tol - WaarBenJij.nu

mission beach en tully gorge

Door: marceldownunder

Blijf op de hoogte en volg marcel

25 Oktober 2010 | Australië, Tully

Mission beach en Tully gorge
Na onze tocht even een half dagje rust in Cairns en besloten dat ik tijdens mijn hele verblijf een auto tot mijn beschikking wil hebben. Dus maandag op vervoer uit en oh ja, ik had ook nog ergens in de stad een bekeuring te betalen en een gps is ook wel handig. Enfin de maandag was zo om.
Ondertussen was ik Jean Michel weer tegengekomen en al snel besloten we om maar weer een weekje samen te reizen. Na een klein bezoekje aan een reuze vleermuizen kolonie in Cairns, zuidwaarts richting Mission Beach (waar de rainforrest de zee ontmoet), naar Tully gorge en Paluma forrest en falls.
Het regenwoud verveelt nooit. Er is altijd wel weer iets nieuws te zien en te ontdekken.
Eerder had ik het al over insecten en ander forrestgespuis waar je voor moet oppassen maar onderschat ook de vegetatie niet. Je hebt de stinging mary, een varenachtige plant met vennijnige stekels op de stam. Dan heb je ook nog de hairy stinging mary. Die heeft behalve stekels op de bladeren ook een soort haarachtige gemene stekels op de stam en er is ook nog een variant die heet de nasty hairy stinging mary. Die heeft alle voorgenoemde opties maar ook nog luchtwortels met weerhaken. Deze plant wordt ook wel advocatenplant genoemd. Want evenals advocaten laten deze planten, als ze eenmaal beet hebben niet meer los.
Maar de ergste van alles is de stinging tree. Een vrij onschuldig uitziende plant met miljoenen flinterdunne naalden op zowel de stam als de bladeren en een hele lichte aanraking is al voldoende om een paar honderd naalden in je huid te krijgen.
En deze blijven maanden lang jeuken en irriteren. Enfin, big fun hier in de forrest.

• 25 Oktober 2010 - 10:38

Matt:

uuuh, Marcel.....
    waar kan je in australie een bekeuring voor krijgen als je nog geen auto hebt en in de bush bush wandelt......?